Jaké jsou výhody a nevýhody plynových grilů
Hlavní výhody plynových zahradních grilů jsou zřejmé na první pohled - žádný popel a méně kouře. Jídlo je na grilu rychle připravené a na rozdíl od opékání masa nad otevřeným ohněm je také o něco zdravější. Mezi nevýhody patří složitější údržba, vyšší cena a také fakt, že z plynu maso nevoní tak jako z grilu na dřevěné uhlí. Vždy si zjistěte náročnost čištění plynových hořáků ještě před nákupem, abyste po grilovačce nebyli nepříjemně překvapeni. A vůně masa můžete dosáhnout položením namočených třešňových větviček vedle masa - díky odpařování vody maso dřevem načichne.
Proč si vybrat zahradní gril na plyn
Plynový gril je vhodný pro každého, kdo se nebojí vyšších pořizovacích nákladů. Nízké provozní náklady však dokonale převáží větší vstupní investici - na rozdíl od grilu na dřevěné uhlí není potřeba neustále dokupovat palivo. Gril na plyn je tak ideální pro každého, kdo si nepořizuje gril jen na jednu sezónu, ale počítá s tím, že mu gril vydrží několik let, i za cenu náročnější údržby. Je také vhodný tehdy, když neplánujete časté přesouvání grilu, ale nevadí Vám, že gril stojí stále na jednom místě.