Gril PROFESSOR EG-104 Teppanyaki
Gril PROFESSOR EG-104 Teppanyaki
Nepřilnavý povrch PREMIUM A+
Stolní gril japonského stylu, ideální pro zdravé nízkotučné vaření, 1800-2000 W, odtokový kanálek+odkapávač, nastavení teploty do 220°C, funkce udržení teploty, snadné čištění, gril. plocha 27x50 cm, rozměry šxvxh 63x11x27 cm.
Popis Gril PROFESSOR EG-104 Teppanyaki
Překvapte své hosty grilovanými pochoutkami v japonském stylu teppanyaki.
Teppanyaki Professor učiní z Vašeho stolování nezapomenutelný zážitek. Šťavnaté grilované pochoutky totiž můžete připravovat přímo na jídelním stole před Vašimi hosty. Stačí si připravit čerstvé plátky masa, cibule, česneku a jiné rozmanité zeleniny, trochu rostlinného oleje na potření před grilováním, koření, dvě dřevěné ploché obracečky a kulinářský koncert může začít.
Maso grilované na teppanyaki Professor má na povrchu nádhernou zlatou barvu a uvnitř je plné lahodné šťávy. Jak ho jednou vyzkoušíte, oblíbíte si jej natrvalo. Teppanyaki Professor má navíc nepřilnavý povrch PREMIUM A , takže grilované steaky ani zelenina se nepřipalují.
Pár slov o teppanyaki.
Slovo teppanyaki je složeninou slov „teppan“, znamenající železnou desku (plotnu) a „yaki“, tj. grilovat.
V Japonsku se na teppanyaki připravují jídla přímo před hosty na jídelním stole. Tento způsob se stal velmi populární také v USA, kde se na teppanyaki připravují nejen vynikající steaky a grilované ryby, ale i spousta dalších druhů masa nebo grilované zeleniny. V severní Americe se používá také název „hibachi“ a restaurace připravující grilované pochoutky tímto způsobem jsou nazývány Japanese steakhouses.
Teppanyaki mívá několik chodů. Zpravidla se začíná grilováním zeleniny a pokračuje masem. Typickými surovinami pro teppanyaki je kuřecí, hovězí nebo vepřové maso, ryby, mořské plody a rozmanitá zelenina, houby atd. Jídla se grilují potřená rostlinným olejem nebo rozpuštěným sádlem, ale i bez tuku. Některé restaurace přidávají ke grilovaným masům různé omáčky, většina je však podává čerstvě grilované jen se sojovou omáčkou.
Teppanyaki je v japonských restauracích populární především mezi zahraničními turisty, kterým jsou šťavnaté grilované pochoutky mnohem bližší, než tradiční japonská kuchyně.
V Japonsku je zakladatelem teppanyaki steakhouse stylu síť japonských restaurací Misono, která tento koncept rozvíjí od roku 1945.
V USA patří již od roku 1964 mezi nejznámější řetězec restaurací Benihana. V Praze připravují pokrmů přímo před hostem na speciálně upravených stolech např. v japonské restauraci Samurai v Londýnské ulici.
V České republice mají k teppanyaki blízko některé restaurace připravující steaky na tzv. suché plotně, což je vlastně obdoba teppanyaki. Příprava ale většinou neprobíhá přímo před hosty.
Teppanyaki Professor má nepřilnavý povrch Suroviny při grilování obracejte dřevěnými obracečkami.
Jídla připravovaná na teppanyaki mají charakteristickou chuť a vůni čerstvě grilovaného masa, jsou mimořádně šťavnatá a patří vždy k nejoblíbenějším pochoutkám. Teppanyaki